Før du kan udarbejde Facebook annoncer, så skal du have en Facebook-side.

Facebook annoncer består af tre dele:

  • Campaign level -> her skal du vælge kampagne målet.
  • Ad Set level -> her beslutter du: målgruppen, budget/plan og placering.
  • Ad level -> her laver du annoncen.

Campaign level

På din Facebook annonces “campaign level” skal du beslutte, hvad du gerne vil have Facebook-brugere skal gøre, når de ser din annonce. Dette er det først trin, når du laver en Facebook annonce. Du skal vælge det mål, som du ønsker at opnå.

Et godt råd er, at du skal betragte Facebook annoncer som en salgstragt/funnel. I toppen af denne salgstragt er målet at skabe opmærksomhed omkring dit brand og finde potentielle kunder – folk er som sagt ikke bekendt med din virksomhed (endnu).

I takt med at du deler mere indhold og flere kunder interagerer med din Facebook-side, så arbejder du langsomt ned af denne salgstragt og får kunder til at handle (eksempelvis køb af produkt eller tilmelding af dit nyhedsbrev). Det er afgørende at du vælger den rette “Campaign Objective”, da det vil hjælpe dig med at konverterer kunder igennem din salgstragt.

EKSEMPEL: Hvis du ønsker fører folk til din webside, så skal du lave en Facebook annonce kampagne med en Traffic Objective.

Ad Set

Med din Facebook Ad Set er det muligt at vælge den målgruppe du ønsker at målrette din annonce til. Her kan du vælge målgruppe, lokation, sprog, køn, interesser. Derudover så skal du vælge annoncens placering og budget.

For hver gang du redigerer/ændrer i din Ad Set, så vil det ændre den potentielle rækkevide, din annonce kan nå ud til. En mere snævre målgruppe vil koste mere for at nå ud til. Brede målgruppe – så som + 1 million mennesker – vil koste mindre at målrette sine annoncer til og er klart bedre at bruge i toppen af sin salgstragt.

Ad

Det er så her, din Facebook annonce bliver faktisk lavet!

Her kan du vælge din annonce, vælge mediet, formatet, links, call-to-action og mere, for din Facebook kampagne.

Categories:

Tags:

Comments are closed